Etno selo Biser Lopatnice

Budite prvi koji će oceniti!

Like

Cena od: od 40€

Poželeli ste miran odmor u tišini prirode, da se budite uz cvrkut ptica i spavate uz zvuk žubora planinske rečice. Možda ipak želite aktivan odmor, šetnje na čistom planinskom vazduhu ili vožnje biciklom živopisnim stazama brdovitog krajolika. Uz ljubazne domaćine vedrog duha, prelepu prirodu, zdravu hranu, doživećete pravu porodičnu atmosferu i poneti predivne utiske iz Lopatnice. Biser Lopatnice je raj na zemlji. Ušuškan u netaknutoj prirodi.

Etno selo „Biser Lopatnice“ nalazi se na ulasku u selo Lopatnica i udaljeno je 25km od Kraljeva. Na Ibarskoj magistrali Kraljevo-Raška na 20km nalazi se selo Bogutovac. Od skretanja u Bogutovcu na 5km nalazi se etno selo „Biser Lopatnice“. Smešteno je na izuzetno lepom mestu uz samu reku Lopatnicu i okruženo je mirisnim livadama i četinarskim šumama.

Čitav ovaj kraj se nalazi na 300-500m nadmorske visine ušuškano između planina Troglav, Čemerno, Željin i Stolovi. Ovo podneblje odlikuje se umerenom kontinentalnom klimom, bez jakih vetrova i magle kao i bez naglih promena vazdušnog pritiska, kao i mineralnim lekovitim izvorima.

Imate priliku da uživate u prelepim krajolicima, šetate mnogobrojnim šumskim i planinskim stazama, vozite bicikle, kupate se u bazenu ili u reci leti, pecate i lovite po okolnim planinama, jašete konje, oprobate se u streličarstvu ili u ekstremnim avanturama kao paraglajding ili rafting Ibrom.

Uz tradicionalno srpsko gostoprimstvo u prelepom ambijentu etno restorana ili Vaše terase bićete posluženi domaćom hranom koja se sprema u našem ognjištu sa proizvodima iz ovog okruženja (rakija, slatko, sir, kajmak, čvarci, proja, kačamak, sarma, jagnjetina ispod sača, salčići…)

U ponudi je besplatni parking za vozila i veliko sezonsko kupaliste ispred brvnara.