GALATEA prirodna kozmetika

Budite prvi koji će oceniti!

Like

Galatea sapuni i prirodna kozmetika nastali su u želji da savremenog čoveka vratimo prirodi i njenim blagodetima. Želja za prirodnom kozmetikom javila se veoma rano, još u toku studitranja Tehnologije kozmetičkih preparata na Tehnološkom fakultetu. Što se više produbljivalo izučavanje komercijalne kozmetike, to je bilo jasnije kakve sve negativne posledice može ona imati po zdravlje i lepotu čoveka.

Komercijalna kozmetika, dostupna svima i u svakoj prodavnici, uglavnom sadrži sirovine životinjskog, mineralnog i sintetskog porekla (nije ni čudo što vam koža posle nanošenja kreme može mirisati na naftu!). Prirodne sastojke, poput etarskih ulja i biljnih ekstrakata, sadrži samo u tragovima i koristi ih u marketinške svrhe. Posle dugotrajnog i upornog izučavanja tehnologije prirodnih proizvoda, uspeli smo da veštačke sirovine koje koristi komercijalna kozmetika, zamenimo prirodnim sirovinama biljnog porekla.

Tako smo stvorili prirodne sapune koji u osnovi sadrže biljna ulja i putere, etarska ili mirisna ulja visokog kvaliteta. Komercijalne antiperspiranse zanemili smo prirodnim dezodoransima na bazi kokosovog ulja. Napravili smo i prirodne balzame za usne koji neguju i blago ih boje prirodnim bojama. Sve naftne derivate iz industrijskih krema zamenili smo biljnim uljima i puterima i obogatili ih hidrolatima i etarskim uljima kako bismo stvorili prirodne kreme koje dubinski hrane kožu. Tenzide i SLS-e iz kupki smo izbacili i napravili šumeće kupke od potpuno prirodnih i bezbednih sastojaka kako biste mogli da uživate u mirisnom penušavom zadovoljstvu. Zahvaljujući mirisnim solima možete sebi priuštiti pravo SPA zadovoljstvo u vlastitom kupatilu.
Galatea kozmetika ne sadrži sirovine životinjskog porekla. Sve sirovine su u skladu sa COSMOS standardom kojim je regulisana proizvodnja prirodnih preparata sa ciljem da se zaštite i proizvođači i potrošači. Galatea sapuni i prirodna kozmetika zadovoljava uslove o zdravstvenoj ispravnosti predmeta opšte upotrebe, što potvrđuju renomirane laboratorije za kontrolu kvaliteta.